Stichting Tussentuin heeft als doel het ontwikkelen van kennis over collectieve groene ruimten tussen de bebouwde omgeving.

Op deze blog presenteert Stichting Tussentuin onderzoeksresultaten van het project Doornroosje: het wakker kussen van in slaap gevallen binnenterreinen.

zondag 13 mei 2012

Start van onderzoek Doornroosje

Stichting Tussentuin gaat van start met een inventariserend onderzoek naar groene, collectieve binnenterreinen. Doornroosje: over het wakker kussen van in slaap gevallen binnenterreinen in Rotterdam.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het transformeren van verwaarloosde binnenterreinen naar goed functionerende, collectieve binnenterreinen met kwalitatief hoogwaardig groen.

Vanuit de praktijk in de afgelopen 2,5 jaar tijdens de renovatie van de Tussentuin in de Provenierswijk is veel kennis ontwikkelt. Daarbij constateren wij dat er nog vele verwaarloosde binnenterreinen in Rotterdam, maar ook in andere steden te vinden zijn. Binnenterreinen die een enorme potentie hebben om bij te dragen aan kwalitatief hoogwaardig groen in de stad. Binnenkort vindt u hier meer informatie over dit onderzoek.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten