Stichting Tussentuin heeft als doel het ontwikkelen van kennis over collectieve groene ruimten tussen de bebouwde omgeving.

Op deze blog presenteert Stichting Tussentuin onderzoeksresultaten van het project Doornroosje: het wakker kussen van in slaap gevallen binnenterreinen.

vrijdag 3 augustus 2012

Rotterdam - Groen en Groeiplein


Een verlaten stenig pleintje in de Agniessebuurt is getransformeerd in een groene en eetbare plek. Het pleintje grenst aan de tuin van Centraal Wonen de Banier en is samen met buurtbewoners in korte tijd flink opgeknapt. Buurtlab heeft de vierkante moestuinbakken en mobiele kasjes geregeld en heeft daarbij een aantal groenlessen gegeven voor kinderen uit de buurt. Er zijn fruitbomen geplant en er zijn nog plannen voor een groene gevel. Over het plein is een slingerend pad geschilderd, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door kinderen met fietsjes en waveboards. Er zijn twee toegangshekken die meestal op slot zitten, maar zodra er mensen ectief bezig zijn gaat de poort open en komen er vanzelf meer buurtkinderen om de hoek kijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten