Stichting Tussentuin heeft als doel het ontwikkelen van kennis over collectieve groene ruimten tussen de bebouwde omgeving.

Op deze blog presenteert Stichting Tussentuin onderzoeksresultaten van het project Doornroosje: het wakker kussen van in slaap gevallen binnenterreinen.

maandag 17 september 2012

Binnentuin Walenburgerweg

Tussen de Walenburgerweg, Schieweg en Schepenstraat bevindt zich een zeer groot binnenterrein. In dit binnenterrein zijn naast privé tuinen en Tennispark Walenburg ook een aantal collectieve tuinen te vinden. De grootste daarvan hoort bij het appartementengebouw aan de Walenburgerweg, vlak naast apotheek Walenburg. De tuin is een groene oase vlak naast de drukke Schieweg en wordt gekenmerkt door een groot toegankelijk grasveld met rondom borders en een rozengalerij. Op het grasveld staan een aantal zeer oude bomen, waaronder een 80 jaar oude wilg. De bewoners hebben er een eigen zitplek gemaakt inclusief een buitenkeuken en haard. De tuin ligt verdiept t.o.v. de straat, zo ook de garages onder het blok. Auto's rijden via een poort aan de Schieweg zijde over een rijpad in het grasveld naar de garage. Zo ook de fietsers. Het blok bestaat uit koopappartementen en de tuin is eigendom van de VVE. Het onderhoud van de tuin wordt ook vanuit de VVE betaald. Deels doen bewoners dit zelf, deels door een hovenier en een bomendeskundige.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten